Vad äter ni i Ramadan? Som konvertit har man ju inga traditionella rätter, en hel del av oss tar troligen intryck från vår partner om han eller hon har rötter i ett muslimskt land. Och kanske introducerar våra muslimska vänner oss till lite rätter från deras mattradition. Men ändå : jag kan få cravings efter rätter jag själv växt upp med bara sådär. Slevade i mig champinjonsoppa igår medan maken slängde en misstänksam blick på den beigegråa anrättningen. Idag var det varma mackor (varför finns inte rökt kalkon halal?) . Och vilken dag som helst så blir det traditionell köttsoppa i stället för harira.
Ramadangodis
av Konvertitakuten | Konvertitakutens blogg, Signerat "k" | 1 kommentar
Salam. Halal rökt kalkon existerar numera och då menar jag riktig rökt kalkon, inte sån där mortadella. Den tillverkas i tyskland och märket heter Yayla. Smakar precis som vanlig svensk rökt kalkon och ser likadan ut. Finns tyvärr inte på många ställen men VI (vivo) i skärholmen säljer den. Den brukar ofta vara slutsåld.
Så här ser förpackningen ut: http://www.yayla-online.de/pos-controller.php?get=page&page_id=17&art_id=240&page=2